popband

AAN DE SLAG!

Samen muziek maken is een ontzettend leuke en leerzame ervaring! Er wordt toegewerkt naar verschillende optredens. Geschikt voor alle leeftijden en zowel beginners en gevorderden.

Samen als team lekker aan de slag met uitdagende songs, live optredens verzorgen tijdens onze Muziekschool Jamsessies, lokale evenementen en andere speciale gelegenheden. Deze lessen zijn voor beginners én gevorderden en niet alleen voor onze eigen leerlingen. Ook muzikanten die geen les bij Muziekschool Nijkerk hebben en toch in een band willen spelen kunnen zich opgeven.

Wij beschouwen het samen muziek maken als een van de leukste muzikale ervaringen. Naast instrumentbeheersing is samenspel ook een echte kunst. Een liedje of muziekstuk komt tot leven wanneer alle puzzelstukjes van de band perfect samen komen. Dan verandert ‘geluid’ in ‘muziek’!

Onder begeleiding van een ervaren docent ga je als band een repertoire opbouwen, leren effectief te repeteren als groep, rekening te houden met de medemuzikanten en elkaars instrument, een setlist maken, met het instrument en podiumapparatuur omgaan, en nog veel meer!

Als onderdeel van de bandcoaching speel je als band sowieso op een van de halfjaarlijkse recitals. Daarnaast kun je ook als bandje meedoen met de verschillende jamsessies die er worden gehouden. Verder proberen we bandjes van de muziekschool in te zetten bij verschillende culturele evenementen, zoals bijvoorbeeld Gluren bij de Buren.

Tijdens de lessen komen alle aspecten van het bandspelen langs zoals:

  • het ontwikkelen van muzikaal gehoor, samenspel en communicatie
  • kabels, soundcheck, rollen afstemmen op elkaar
  • werken met handsignalen, techniek & mixer, dynamiek en volume
  • performance, communicatie met publiek
  • lezen van akkoordschema’s
  • arrangeren, soleren en improviseren
  • live optreden tijdens Jamsessie van de Muziekschool

WANNEER

Om de week een uur les.

KOSTEN

Voor deelname aan de PopBand neem je een abonnement en betaal je maandelijks een vast bedrag.

Heb je al een abonnement bij de muziekschool? Dan betaal je 15 euro (18,15 als je 21jr of ouder bent) per maand.

Heb je verder geen abonnement bij de muziekschool? Dan betaal je 17,50 euro (21+ = 21,50) per maand.

popband junior

Kinderen in de basisschoolleeftijd die het ook leuk vinden om samen met anderen in een echte band muziek te leren maken, komen in onze Popband Junior!

Hier zullen ze op een laagdrempelige manier dezelfde onderwerpen aanpakken als de gewone popband, in een samenstelling aangepast op hun leeftijdscategorie.